Limousine Mas el Cros, carn de Vedella Certificada a casa teva

Locavoros: local eaters

Producció Ecològica

Locavoros és una paraula que ve de l'anglès (veure l'origen aquí) y que va resultar premiada per el New Oxford American Dictionary com a paraula de l'any el 2007.

Els locavoristes son les persones que tenen la filosofia de menjar aliments cultivats o produïts localment. Quan es diu localment entra en joc l'ambiguetat, ja que lo què a la Garrotxa es podria considerar la distància que ens separa de Barcelona, uns 120 o 130 Kms, depenent de la zona, als estats units, lloc d'on prové aquest moviment, es podria considerar d'uns 200 Kms o inclús més.

Deixant de banda els formalismes, està clar els avantatges que té aquest consum responsable: apostar pel comerç de proximitat, evitar l'impacte ecològic que representa el transport d'aliments, respectar les estacions de l'any i el què la terra entrega en cada moment, la qualitat d'un producte fresc que implica una elaboració ecològica i com no, evitar intermediaris que inflaran el preu del producte final en depriment del client i el seu productor.

Aquesta és una aposta interessant a la que Mas el Cros s'apunta. Nosaltres som Locavoristes, t'apuntes?!

>>Font d'informació.
http://www.locavores.com/

Escrit el 25 d'Octubre del 2010


El benestar animal determina la cistella de la compra a Gran Bretaña

Producció Ecològica

Nous informes de l'agència d'estudis de mercat Mintel destaquen que el benestar animal és un factor determinant alhora de fer la cistella de la compra a Gran Bretanya.

4 de cada 10 consumidors britànics afirmen estar preocupats pel benestar animal. Altres preocupacions són la procedència dels aliments, els additius alimentaris y que els aliments siguin de la regió.

L'augment de la concienciació sobre de la població Britànica s'ha propiciat gràcies a l'influència de chefs mediàtics com Hugh Fernley-Whittingstall i Jamie Oliver, que s'han esforçat a informar de les pràctiques de l'industria ramadera.

La conclusió és que els consumidors moderns busquen cada vegada més de realitzar una compra responsable, basant-se en els seus ideals, per tal d'afavorir temes com la salut, el comerç just, benestar animal, entre d'altres.

>>Font d'informació.Escrit el 20 de Setembre del 2010


Què mengem?

Producció Ecològica

Què mengem és el nom que dona al seu article la pàgina web "EcoTicias.com", on es detallen dades preocupants dels hàbits alimentícis dels països desenvolupats.

El creixent consum de productes sintètics que substitueixen els naturals està creant un augment de les al·lèrgies i segons un estudi realitzat per la Universitat de Southampton, en el 2007, produiria un augment de l'hiperactivitat en els nens.

Sense dubte, temes de salut, ecologia i mercat de proximitat preocupen a Mas al Cros i per aquest motiu destaquem aquest article.

>>Llegir l'article original i font d'informació.

Escrit el 18 de juny del 2010


Alimentació EcològicaVídeo en defensa del menjar ecològic. Com diuen ells: Quan comencis a menjar ecològic no podràs parar!Escrit el 31 d'Agost del 2010


Producció Ramadera Ecològica

Producció Ecològica

Mas el Cros segueix endavant en el projecte de producció i comercialització de carn ecològica.

Pel que fa a la venda en carnisseria a continuació teniu la relació dels punts de venda que treballen amb nosaltres. Tal i com podreu veure, ens trobareu a Olot, Banyoles, Figueres i Ripoll. Els professionals d'aquests punts de venda us poden assessorar sobre la qualitat i característiques de la nostra carn.

Esperem que l'estructura que hem estat preparant us simplifiqui i faciliti l'accés a la nostra carn.

Podeu trobar els nostres productes a les següents carnisseries:
OLOT: Carnisseria J. Ventolà Pare Roca 10, 17800. Telf: 972-26 59 09
FIGUERES Can Martí c. Besalú 5 Telf: 972-510415
BANYOLES Carns Trias S.L. c. de les Basses de cànem 6 Telf: 972-573474
Carnisseries Serrapla, Carrer Nou, 56, 17600 Figueres | 972512285
Carnisseries Serrapla, Ramon y Cajal, 6, 17600 Figueres | 972505323
Carnisseries Serrapla, Doctor Callís, 12, 17488 Cadaqués | 972258340
Carnisseries Serrapla, Carrer Nou, 11, 17495 Palau Saverdera 972552736

ajax
ajax