EL BENESTAR ANIMAL EN PRODUCCIO ECOLÒGICA

Un dels elements bàsics en la producció de vedella ecològica és el benestar animal. Les granges de producció ecològica han de vetllar per que les condicions de vida de les vedelles els permetin expressar el seu comportament natural.

Això vol dir que les vaques han de poder viure en ramat, establint les relacions de proximitat i reconeixement amb les altres vaques. Al mateix temps, els vedells han de poder viure com viurien en la naturalesa. Els ramats han de permetre que els vedells mamin de la seva mare, han de deixar al vedell aprendre a pasturar seguint l’exemple del animals del ramat, i també han de permetre que els vedells juguin, els uns amb els altres i cadascun amb la seva mare.

El joc, igual que en l’ésser humà, és una eina d’aprenentatge importantíssima per la vedella. Sovint en explotacions intensives aquesta eina s’ha deixat de banda per aconseguir majors produccions. En granges de producció de vedella ecològica, cal que reprenem actituds més respectuoses cap al comportament natural dels animals.

Aquesta gestió orientada cap al benestar animal permet garantir produccions de major qualitat de vedella. Es rebaixa la pressió productiva cap als animals, però el que es fa és incidir en criteris de qualitat. Al rebaixar els nivells d’estrés de la vedella, els productes finals (carn, llet, …) guanya en qualitat

benestar vedella girona

Benestar animal

Categories: Benestar Animal

Leave a Reply